Projecten 2017

Stichting Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe

Stichting Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe organiseert jaarlijks een zomerkamp voor kinderen voor wie het vanuit de thuissituatie niet mogelijk is om op vakantie te gaan. Dit jaar was het kamp in Doornspijk (vlakbij Nunspeet). De week zat vol leuke activiteiten. Zo zijn er hutten gebouwd, magische spelletjes gedaan, gezwommen en natuurlijk een kampvuur. Een fotoverslag van dit kamp vind je hier.

Het kamp wordt begeleid door vijftien vrijwilligers. Zij organiseren de activiteiten en helpen de kinderen. Daarnaast zorgt een kookploeg voor een lekkere maaltijd. Stichting A-wareness heeft het kamp ondersteund met dagverse zuivel en melk voor pannenkoeken. De organisatie laat weten dat de kinderen hebben genoten: ‘Wij willen jullie hartelijk bedankje voor jullie bijdrage aan het kinderkamp 2017 dat dankzij jullie weer een daverend succes was."

 

Zomerse sporttassen

Medewerkers van Royal A-ware en AB Transport Group hebben deze zomervakantie sporttassen aan kinderen uitgedeeld. De tassen waren bestemd voor gezinnen die een steuntje in de rug verdienen omdat zij bijvoorbeeld niet op vakantie kunnen. In de sporttas zat onder meer een voetbal, een voetbalpomp, viltstiften, magisch speelzand, een WeideWeelde kwartet en kleurplaat. Alle collega’s bedankt die hebben meegewerkt aan het samenstellen en bezorgen van de strandtassen!
 

500 glazen voor zorgcentrum “De Beukenhof”

Een medewerker van Royal A-ware heeft namens Stichting A-wareness 500 waterglazen overhandigd aan zorgcentrum "De Beukenhof" in Loosdrecht. De glazen worden onder meer gebruikt om bewoners en bezoekers een kop koffie of thee aan te bieden. Maaike Derksen (manager) heeft de glazen namens "De Beukenhof" in onvangst genomen. De medewerker van Royal A-ware laat namens “De Beukenhof”weten “De glazen komen goed van pas. Het is een groot verzorgingstehuis in de regio. Dagelijks is het een komen en gaan van bezoekers. Dank voor deze actie van Stichting A-wareness.”

Binnentuin

Zorgcentrum Mariaoord in Vinkeveen heeft een binnentuin. Helaas is deze slecht onderhouden waardoor er veel onkruid groeit. Ook is de tuin erg verzakt waardoor de tuin lastig toegankelijk is voor de bewoners. Mariaoord wil dit aanpakken zodat alle bewoners ’s zomers en ’s winters lekker naar buiten kunnen.

Mariaoord heeft met allerlei acties geld ingezameld om de tuin op te knappen. En met succes! Inmiddels ligt in de binnentuin een rolstoelvriendelijk terras van ongeveer 200 vierkante meter. Daarnaast staat er aangepast meubilair, verhoogde plantenbakken en overdekte zitplekken. Om de binnentuin staat een hek zodat ook bewoners die verward zijn veilig naar buiten kunnen. De bewoners kunnen nu zelfstandig naar buiten te gaan en genieten van de frisse buitenlucht. Voor meer foto’s kijk op https://www.facebook.com/binnentuinmariaoord/.

The A-wareness Day 2017

Zaterdag 10 juni hebben meer dan 200 vrijwilligers en verzorgenden 250 gasten een mooie dag bezorgd in Diergaarde Blijdorp. Te gast waren ouderen, mensen met een beperking en gezinnen. De vrijwilligers waren medewerkers van A-ware Cheese, A-ware Fresh Dairy, Bouter Group, AB Transport Group en de leveranciers Kromwijk, Nilfisk, Voets&Donkers, JobVision, Smurfit Kappa en Imagro.

De gasten werden ontvangen met koffie met gebak. Tussen de middag stonden er een lunch met onder meer broodjes en friet klaar. ’s Middags kwamen de gasten langs voor een glaasje fris met een borrelhapje gemaakt bij Borrelgemak in Almere. Tussendoor hebben de gasten samen met hun vrijwilliger door de dierentuin gewandeld. We kunnen terugkijken op een geslaagde dag! Alle vrijwilligers bedankt voor jullie hulp!

Dat de gasten hebben genoten blijkt uit de onderstaande reacties die we hebben ontvangen. Een aantal lees je hieronder:

  • "We vinden het fantastisch dat Stichting A-wareness deze dag volledig mogelijk heeft gemaakt. Niet alleen financieel maar ook door het inzetten van veel van hun medewerkers. Mooi om te zien hoe zij, enthousiast en aandachtig, zich ontfermd hebben over onze bewoners en daarin hun maatschappelijk betrokkenheid toonden”.
  • "Stichting A-wareness wij krijgen van de bewoners van De Groote Beer uit Waddinxveen enthousiaste verhalen over vandaag. Blij met zoveel betrokkenheid."
  • "Prachtige dag gehad met bewoners van Talant uit Stiens .Wat heeft iedereen genoten ! En alles perfect georganiseerd. Hier zet ik mij graag voorin als vrijwilliger. Namens de groep van Talant Stiens bedankt !!"
  • "Stichting A-wareness hartstikke bedankt ! Jullie hebben een prachtige dag verzorgd en met veel blijde gezichten"

Op https://youtu.be/94UTB3MvX8g staat een filmpje met een terugblik op deze bijzondere dag.

Stichting Tuli Luli in Polen

Een medewerker van AB Transport Group is betrokken bij Stichting Tuli Luli in Polen. Hier wonen ongeveer twintig kinderen die zijn verlaten door hun ouders. Kinderen van drie dagen tot ongeveer een jaar worden hier liefdevol opgevangen. De stichting probeert de kinderen terug te plaatsen bij de biologische ouders of te laten opgroeien in pleeggezinnen. Ook worden kinderen geadopteerd door gezinnen.

De stichting wil de kinderen een warme en veilige omgeving bieden. Zij heeft daarom mooie ‘huiskamers’ ingericht zodat de kinderen in een huiselijke sfeer kunnen opgroeien. Met hulp van Stichting A-warenesss heeft Tuli Luli speelgoed voor de kinderen gekocht. 

Meer informatie op: http://www.gajusz.org.pl/dla-potrzebujacych/tuli-luli/

Het NK G-tennis

G- tennissers van de Cromme Bal hebben op 2 juli meegedaan aan het NK G-tennis in Assen. De sporters en hun buddy’s zijn met de AZ-spelersbus naar Assen gebracht. Na de koffie met verse cake startten de wedstrijden. Wedstrijd na wedstrijd werd afgewerkt. Er werd veel gewonnen, maar verliezen hoorde er natuurlijk ook bij. Aan het einde van de dag was er patat voor alle deelnemers en natuurlijk de prijsuitreiking. Meerdere leden van De Cromme Bal zijn in de prijzen gevallen. Lotte is tweede geworden en Daan Nederlands Kampioen!

De sporters en hun begeleiders kijken terug op een geslaagde dag! Stichting A-wareness heeft het busvervoer van deze groep mede mogelijk gemaakt.

Meer weten over dit speciale toernooi kijk dan op https://www.facebook.com/DeCrommeBal/.

 

Qwiek up

Familie van een medewerker van Royal A-ware woont in zorgcentrum Amstelring/Bornholm in Hoofddorp. Zij heeft een actie opgezet om voor dit zorgcentrum een ‘Qwiek Up’ aan te schaffen. Dit is een speciale beamer die beelden op een muur of plafond projecteert. Dit zijn bijvoorbeeld foto’s uit het fotoboek van een bewoner of een concert van André Rieu. Ook kunnen beelden worden afgespeeld die de bewoners tot rust brengen zoals zeepbellen of bewegende bloemen. De Qwiek up kan in de huiskamer van een afdeling worden gebruikt. Daarnaast kunnen de verzorgenden de Qwiek up neerzetten op een kamer van een bewoner die bedlegerig is. Kortom een flexibel apparaat dat bijdraagt aan het welzijn van de bewoners.

De Qwiek up wordt op verschillende afdelingen ingezet. De afdeling waar de familie van de A-ware medewerker woont, heeft de primeur! Stichting A-wareness heeft de aanschaf van de Qwiek up mede mogelijk gemaakt.

 

 

Truckrun!

Zaterdag 13 mei hebben een aantal chauffeurs van AB Transport Group meegereden in de truckrun van de Nienoord Truckers Leek. Tijdens deze toertochten met vrachtwagens is de bijrijder stoel bestemd voor mensen met een beperking. Voor de bijrijders is het een unieke ervaring om met een vrachtwagen, vaak luid toeterend, door de regio te rijden.

Chauffeurs bedankt voor jullie vrijwillige inzet!

Verwendag voor ouderen

De Beukenhof is een verpleeghuis in Loosdrecht en onderdeel van Inovum. Dit verpleeghuis organiseert in het kader van de week van de zorg verwendagen voor haar bewoners. Bewoners konden zich laten verwennen door kapsters, pedicures of een schoonheidsspecialiste. Ook waren er optredens van muzikanten en een tentoonstelling met kunstwerken. ’s Middags konden alle bewoners genieten van een high tea.

De vrouw van een medewerker van Bouter Group is betrokken bij dit verpleeghuis. Op deze medewerker heeft Stichting A-wareness geld gedoneerd zodat de vrijwilligers de hapjes voor de high tea konden verzorgen. De bewoners, vrijwilligers en verzorgenden hebben genoten!

De ‘Week van de Zorg wordt jaarlijks in maart georganiseerd om mensen enthousiast te maken voor de zorg. Verpleeghuis De Beukenhof kiest voor een iets andere invulling. Zij organiseren in deze week voor hun bewoners heerlijke verwendagen. https://www.inovum.nl/folder/wonen/beukenhof/

 

Kinderen met een beperking leren fietsen

AB Transport Group heeft een kantoor in Lelystad. In deze gemeente staat een kinderbehandelcentrum van Triade. Hier leren kinderen met een beperking om hun lichaam beter te gebruiken, gemakkelijker te communiceren en zelfstandiger te worden. De kinderen zijn overdag op het kinderbehandelcentrum en gaan ’s middags weer naar huis. Een deel van de kinderen stroomt door naar het (speciaal) onderwijs. Voor de andere kinderen wordt een andere vorm van dagbesteding gezocht.


Familie van een medewerker van AB Transport Group werkt op de groep Sinbad in dit kinderbehandelcentrum. De medewerkers willen de kinderen leren fietsen. Fietsen is een manier voor deze kinderen om lekker buiten te spelen. Daarnaast komen de kinderen hierdoor meer in beweging en bevordert het de zelfstandigheid. Met een donatie van Stichting A-wareness heeft het kinderdagcentrum 6 fietsen en 2 loopfietsen aangeschaft. Een begeleider vertelt: "Door de beperking van de kinderen is het voor ouders vaak lastig dit op te pakken en vragen of wij hier mee een start willen maken. Als het hier goed gaat of kinderen hebben de eerste stappen genomen is het voor ouders vaak makkelijker hiermee verder te gaan.” Wij wensen de kinderen veel fiets plezier toe!

Keten met Kaas

Stichting A-wareness heeft een spel ontwikkeld waarmee kinderen spelenderwijs kennis kunnen maken met de kaasketen. Nieuwsgierig, kijk op www.ketenmetkaas.nl.